Χειρουργική Ογκολογία

Αγγελόπουλος Απόστολος M.D.


ogkologia1

O καρκίνος είναι ένας γενικός όρος και όχι συγκεκριμένη πάθηση. Υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη καρκίνου. Όλα τα όργανα του σώματος μπορούν να αναπτύξουν κάποιον όγκο με διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα με το όργανο και το είδος.

Στις μέρες μας ο καρκίνος είνια η 2η αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η Ογκολογία αποτελεί τον τομέα της ιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου. Περίπου το 60% των ασθενών με όγκους χρειάζεται να χειρουργηθούν. Η χειρουργική ογκολογία αναφέρεται στις χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση καρκινικών όκγων.


ogkologia2

Ανάλογα με το είδος, την εντόπιση και το μέγεθος του όγκου αλλά και την ύπαρξη ή όχι μεταστάσεων κρίνεται αν υπάρχει ένδειξη να πραγματοποιηθεί μια ογκολογική χειρουγική επέμβαση και το είδος αυτής. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί με κάποια πρόσθετη θεραπεία (ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία) πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το χειρουγείο. Αυτό γίνεται για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της επέμβασης και την μείωση της πιθανότητας υποτροπής της νόσου.
Όσο πιο αρχικό είναι το στάδιο της νόσου τόσο πιο ριζική είναι συνήθως η επέμβαση και φυσικά πιο αποτελεσματική αφού σε ορισμένα είδη καρκίνου επιτυγχάνεται ίαση. Ορισμένες φορές όμως,σε προχωρημένα συνήθως στάδια, η χειρουργική ογκολογία μπορεί να μην προσφέρει πραγματική ίαση αλλά να ανακουφίσει τον ασθενή από τα συμπτώματα και να του προσφέρει μεγαλύτερη επιβίωση.


Η χειρουργική ογκολογία προσφέρει


  • Ριζική επέμβαση
  • Ογκομειωτική επέμβαση
  • Εκτομή μεταστάσεων
  • Ανακουφιστική επέμβαση
  • Επέμβαση σταδιοποίησης
  • Επείγουσα ογκολογική επέμβαση
  • Προληπτική επέμβαση
  • Επανορθωτική επέμβαση

Οι περισσότερες ογκολογικές επεμβάσεις που αφορούν όργανα της κοιλιάς μπορούν να πραγματοποιηθούν σήμερα με τεχνικές Ελάχιστα Επεμβατικής Χειουργικής(όπως λαπαροσκόπηση) με πολλά οφέλη και φυσικά με την τεράστια βοήθεια της τεχνολογίας.

Περισσότερες Επεμβάσεις


Αγγελόπουλος Απόστολος M.D.Γενικός χειρουργός,
Ειδικός Λαπαροσκοπικής χειρουγικής.

Profiles

Στοιχεία ΕπικοινωνίαςΚέντρο

Κ. Καραμανλή 137
542 49, Θεσσαλονίκη
1ος όροφος
Τηλ : 2310 300 396
Κιν : 6944 332 158

Νέα Μηχανιώνα

25ης Μαρτίου 26
570 04, Νέα Μηχανιώνα
1ος όροφος
Τηλ : 2392 033 011
Κιν : 6944 332 158

Κλινική Άγιος Λουκάς

552 36, Πανόραμα
Γραφείο Α 4.03
Κέντρο : 2310 380 000
Εσωτ : 2310 380 239

E-Mail

apostolosg.angelopoulos@gmail.com